KLANTENSERVICE

Druktechnieken

Flexdruk

Een flinterdunne flexfolie wordt uitgesneden op de snijplotter en onder hoge druk en temperatuur op het textiel aangebracht. De bedrukking heeft een glad oppervlak, een hoog contrast en is zeer duurzaam, kleurvast en wasbestendig. Flexdruk is geschikt voor tekst en kleinere designs met volledig gekleurde vlakken. Wij kunnen een heel scala aan kleuren aanbieden. De werkelijke kleur kan iets afwijken van de aangegeven kleur. Dezelfde kleur komt bij flex iets anders over dan bij flock.

Upload = vectorbestand met max. 2 kleuren per ontwerp.

 

Fashion & Designflexdruk

 

Bij deze flexdruk bezitten de folies speciale optische eigenschappen zoals een glitterend effect veroorzaakt door kleine zilveren deeltjes of een parelmoer of holografisch effect . Het licht wordt op verschillende manieren gereflecteerd en heeft een hoog Bling-Bling effect. Modebewuste ontwerpen kunnen worden gemaakt met unieke prints zoals zebra, giraf, luipaard, graffity en camouflage. De fashion&designflex is zeer duurzaam en komt het best tot zijn recht als er een groot contrast is tussen textiel en folie. Geschikt voor tekst en kleinere ontwerpen. De folie is te sterk ( zwaar ) voor grotere designs.

Upload= vectorbestand met max. 1 kleur per ontwerp.

 

Flockdruk

 

De flockfolie is dikker dan de flexfolie en heeft een hoogwaardig, fluwelenzacht oppervlak. De flockdruk wordt ook uitgesneden op de snijplotter en is erg geliefd omdat het iets verhoogd op het textiel ligt. Het is bovendien zeer duurzaam en kleurvast. De flockdruk wordt gebruikt voor tekst en designs met volledig ingekleurde vlakken. Grotere ontwerpen zijn meer geschikt voor zwaarder textiel zoals bv hoodies. Per ontwerp zijn verschillende kleuren mogelijk, zolang deze niet overlappen.De werkelijke kleur kan iets afwijken van de aangegeven kleur. Dezelfde kleur kan bij flock iets anders overkomen dan bij flex.

Upload = vectorbestand met max. 2 kleuren per ontwerp

 

Digitale transferdruk

 

De digitale transferdruk wordt gebruikt voor het drukken van persoonlijke foto's, zowel op textiel als bijv. op bekers en mousepads. We onderscheiden sublimatiedruk, laserdruk en inktjetdruk.

Sublimatiedruk - bij sublimatie dringt de speciale gel-inkt op waterbasis in de polyester coating waardoor de print houdbaar wordt. Bij sublimatie op textiel mag je de wasbaarheid gerust extreem goed noemen en bovendien is de print op licht gekleurd textiel niet voelbaar. Het weefsel blijft open en ademen. Directe sublimatie functioneert alleen op licht gekleurd textiel van 100% polyester of met max. 20% toevoeging van katoen. Dit drukproces wordt veel toegepast bij sportkleding maar bijv. ook bij de productie van vlaggen. Dankzij de stormachtige ontwikkeling van inktjetprinters wordt het ook meer en meer in de fashionindustrie ingezet voor shirts met een cotton-feel of op viscose. Op donker textiel kunnen we via indirecte sublimatie ook logo's overzetten. Deze transfers zijn wel voelbaar.

Sublimatiedruk wordt door ons ook ingezet voor het bedrukken van bijv. mokken, mousepads, smartphone hoesjes, fotopanelen, tassen, badslippers etc. Al deze producten hebben een speciale coating waarop in foto kwaliteit gedrukt kan worden. Het resultaat is een prachtige full colour print van duurzame kwaliteit.

Laserdruk - Onze speciale laserprinter is een white toner printer. De meeste printers laten het wit weg uit een afbeelding omdat de ondergrond meestal wit is. Deze superprinter print naast C, M, Y ook wit mee en daardoor kun je een massief wit vlak leggen op bijv. een zwarte ondergrond of een zwart t-shirt. Deze printer is zeer veelzijdig en zeer goed geschikt voor het maken van Full Colour transfers van foto's of logo's.( evt. vrijstaand )

Inktjet - Deze printtechniek werkt met gepigmenteerde inkten met een lange levensduur. Zeer geschikt voor foto's met veel kleur en kleurverlopen. Het ontwerp wordt eerst op een transferfilm gedrukt en vervolgens onder grote hitte endruk op een T-shirt geperst. Van de film blijft na het drukken een nauwelijks zichtbare polymeer rand achter. Dit residu is na 1 wasbeurt verdwenen. Op donker tetxtiel zetten we een dikkere film in met een witte achtergrond. De film is niet bijzonder flexibel en kan op elastische shirts op den duur scheurtjes vertonen.

Upload = pixelbestand ( foto's ) en vectorbestand ( logo's )

 

Direct-to-garment ( DTG )

De DTG techniek is een proces van het printen op textiel door aangepaste inkjetprinters. De aanpassingen bestaan uit een transportmechanisme voor het kledingstuk en speciale gemodificeerde textielinkten die rechtstreeks worden geprint op het textiel. De techniek werkt uitsluitend met textiel van 100% katoen en de inkten zijn transparant; op zwarte en donkere textiel moet eerst een wit masker geprint worden. Voor een optimale hechting van de witte inkt wordt het textiel geprepareerd met een pre-treat. De technologie is redelijk nieuw en de aanschafprijs van deze printers is nog behoorlijk hoog maar het is wel een mooie techniek met toekomst. Het digitale inktjet print-on-demand systeem is zeer geschikt voor kleine oplages en afzonderlijke stukken. De kwaliteit en wasbestendigheid zijn goed. DTG print is geschikt voor alle kleuren en kleurverlopen, op licht en donker katoen.

 

Stencilprint

Met een rakel, roller of sjabloneerkwast wordt manueel de textielverf op het sjabloon aangebracht. Dit heeft een zeer artistieke uitstraling

 

Rhinestones

Rhinestones zijn kleurige glittersteentjes met een zelfklevende achterkant. De motieven worden in een sjabloon gebrushed en via een speciale applicatietechniek wordt het motief op het textiel aangebracht.

Heel Bling-Bling !